L?ocupació mitjana dels apartaments turístics a Barcelona arriba al 87% durant el mes de juliol

Nota de Premsa, 11/08/2008

 

Tot i un lleuger descens en l'ocupació en referència a l'any passat, el sector dels apartaments turístics no pateix, de moment, les conseqüències de la crisis 

El preu mig per persona i dia es manté en 43 euros, com el 2007 per aquestes dates, i puja l'estada mitja a 4,6 dies

A l'estiu un 91,5% dels ocupants d'apartaments arriben a Barcelona per fer turisme

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) ha registrat una ocupació mitjana durant el mes de juliol del 87%, unes dades que valora molt positivament ja que tot i un mínim descens no reflexa la situació de crisis que pateix l’economia. Aquest índex confirma les bones xifres aconseguides durant aquest any per aquest tipus d’allotjament turístic que s’ha consolidat com una alternativa d’allotjament més a la capital catalana. 

La tendència d’estades més curtes que registra en general el turisme a Barcelona no s’observa en el segment dels apartaments turístics ja que les empreses enquestades aprecien un lleuger augment, situant-se l’estada mitja en els 4,6 dies. Per contra es mantenen els 43 euros per persona i nit de l’any passat per aquestes mateixes dates. El perfil dels usuaris són fonamentalment parelles i famílies i la procedència dels usuaris es diversa amb predomini d’anglesos, procedents dels països nòrdics i alemanys. Enguany ha disminuït el nombre de francesos i, en certa mesura, d’italians i espanyols. 

El perfil d’usuari  de temporada d’estiu en comparació amb la resta de l’any varia notablement. Un 91,5% dels clients que s’han allotjat durant el mes de juliol a un apartament turístic venien a Barcelona a fer turisme. Franck Granados, vicepresident  d’APARTUR  explica aquest canvi: “durant l’època estival predomina lògicament l’usuari vacacional, interessat en conèixer la realitat social i cultural de Barcelona, mentre que durant la resta de l’any, la major activitat empresarial propicia un percentatge d’executius i empresaris molt més alt, professionals que visiten la ciutat  per negocis, en motiu de congressos o fires”.

Members area