Més de 1.700 apartaments turístics de Barcelona participen al 3r ‘Check In Solidari’ d’APARTUR

17/06/2015

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) impulsa, amb el Casal dels Infants, i per tercer any, la campanya ‘Check In Solidari’ per recaptar fons per a les famílies més necessitades de Barcelona. Tota la recaptació anirà destinada al projecte maternoinfantil Vincles, que ofereix suport educatiu i oportunitats a mares que es troben en situacions de vulnerabilitat amb bebès de 0 a 3 anys.

En total són 40 les empreses que formen part d’APARTUR i que s’han adherit a aquesta campanya que s’allargarà fins el 15 de setembre i que dóna un euro per cada reserva d’un apartament turístic feta durant aquest període. [consultar llistat empreses participants]. Això es tradueix en un total de 1.753 apartaments participant en aquesta campanya de recollida de fons solidària.

 Enguany s’incorpora també la possibilitat que els turistes posin el seu granet de sorra fent aportacions econòmiques a la campanya, a través d’uns urnes que s’han instal·lat en els apartaments turístics participants.

Per Enrique Garcia-Alcántara, president d’APARTUR, aquesta iniciativa, que s’impulsa des de fa 3 anys, és un bon exemple del que s’hauria de fer des del sector per redistribuir una part dels beneficis del turisme entre els que més ho necessiten. Sens dubte, necessitem més iniciatives de caràcter social com el ‘Check In Solidari’, on propietari i turista donen fons per millorar la vida de la gent de la ciutat”, afirma Alcántara.

Per la seva banda, la directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, explica que pel Casal “és un luxe comptar amb empreses compromeses com APARTUR que sumen el seu esforç per lluitar contra la pobresa infantil”.

 La II edició del Check In Solidari, celebrada l’estiu de 2014, es va tancar amb 7.838 euros, una quantitat que tant l’associació com el Casal dels Infants esperen superar aquest any. De moment, la campanya a més que doblat el número d’empreses participants i ha passat de les 17 de l’edició de l’any passat a les 39 actuals, fet que s’emmarca en la política engegada per la nova junta d’APARTUR que posa èmfasi en la importància que una part dels beneficis del turisme repercuteixin en els barris de la ciutat.

Members area