Ocupació del 81% dels apartaments turístics durant el macrofestival Loveball

Nota de prensa, 13/08/2007

·      Els assistents a aquest esdeveniment són joves arribats de països europeus, especialment de Gran Bretanya i Itàlia. 

·      Segons dades presentades en el Saló Internacional del Turisme de Catalunya, Barcelona rep cada any 150.000 turistes gays (2,5% del total), els quals gasten de 130 a 150 euros diaris, quantitat superior a la mitja.  

Barcelona, 30 de juliol de 2007. Els apartaments turístics de Barcelona tindran una ocupació del 81% aquests primers dies d’agost gràcies al Festival Loveball que de l’1 al 7 convertirà la ciutat catalana en la capital gay del Mediterrani. Segons ha informat l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), l’origen dels usuaris d’aquest tipus d’allotjaments durant aquest macrofestival són nois joves europeus, especialment anglesos i italians. L’estada mitja és de 5 dies, amb les reserves concentrades de dijous a dilluns, principals dies del festival.        

En el 80% de les empreses d’apartaments turístics s’apliquen tarifes de temporada alta i a la resta tarifes de temporada mitja. El preu mig per persona i per dia és de 57 euros. Els organitzadors del Loveball esperen una assistència de 30.000 persones, quantitat superior als 20.000 gays i lesbianes que van participar a la darrera edició a Barcelona i als 18.000 participants a la darrera trobada celebrada a Brussel·les.  

Augment del turisme gay        

Aquest esdeveniment marca una tendència de Barcelona com a ciutat de bona acollida pel turisme dedicat als homosexuals, les lesbianes i els transexuals. Segons dades presentades en la darrera edició del Saló Internacional de Turisme de Catalunya, Barcelona rep cada any 150.000 turistes gays (un 2,5% del total), els quals gasten una mitjana de 130 a 145 euros diaris, 35 euros més que la mitjana. Aquest col·lectiu és un bon usuari dels apartaments turístics, ja que durant la seva estada a Barcelona busquen bon clima, tolerància, intimitat i llibertat d’acció. Els Eurogames del 2008 seran la següent gran convocatòria d’aquest col·lectiu a la ciutat.

Members area