APARTUR i Barcelona Oberta signen un acord de col·laboració

18/05/2016
APARTUR i Barcelona Oberta signen un acord de col·laboració

El president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR), Enrique Alcántara, i el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, han signat aquest dimecres a Barcelona un acord per a treballar com a socis col·laboradors en la consecució d’objectius comuns. Ambdues entitats consideren lògica aquesta aliança, atès que Barcelona Oberta, la unió d’eixos comercials del centre, té com a principal objectiu administrar els beneficis del turisme a tots els districtes de la ciutat, i APARTUR sempre ha apostat per un model responsable i sostenible que incentivi l'activitat del petit comerç i la redistribució dels beneficis del turisme.

El president d’APARTUR, Enrique Alcántara, ha assenyalat que la col·laboració entre Barcelona Oberta i APARTUR produirà un impacte positiu del turisme en el comerç de la ciutat “que es traduirà en mes llocs de treball i de mes qualitat”.

Entre els objectius comuns que sustenten l’acord destaca la promoció internacional de la ciutat; explorar noves formes de gestió́ del territori comercial i turístic de la ciutat; garantir una professionalització i una autosuficiència econòmica del sector turístic amb els dels veïns; i aconseguir representativitat davant l’Ajuntament de Barcelona i òrgans de gestió de Turisme de Barcelona en la presa de decisions que afecten al sector.

El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha destacat el poder transversal d’aquest acord que s’emmarca en la recerca d’interrelacions per potenciar el binomi comerç-turisme “cal reivindicar el turisme en totes les seves vessants com a dinamitzador del sector comercial”.

Aquest acord tindrà com a objectiu prioritari la creació d’ocupació i treballar amb les organitzacions de formació i inserció, així com treballar la RSC i la RSE.

Acceso asociados