Apartur celebra que l'Ajuntament vulgui posar ordre però no la visió negativa que fa dels apartament

Nota de Premsa, 24/02/2010

Apartur no es mostra contrari a la proposta d’agrupar apartaments en blocs de pisos sempre i quan sigui un procediment voluntari, senzill i amb seguretat jurídica En canvi, qualifica la proposta de la Generalitat de regulació dels apartaments turístics de poc coherent i ambiciosa i creu que així no s’aconseguirà ni un control efectiu de l’activitat ni una oferta de qualitat per l’usuari 

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) , que aglutina 120 empreses gestores d’apartaments turístics i una oferta total de prop de 2.500 apartaments, celebra l’esforç fet pel districte de Ciutat Vella per posar ordre i control a l’activitat  dels apartaments turístics, un fet que l’associació recorda que Generalitat no ha intentat mai.

Apartur veus en bons ulls la proposta d’agrupar els apartaments turístics en blocs sempre i quan es tracti  d’un procediment voluntari, senzill i amb seguretat jurídica. No obstant, no comparteix la visió negativa i repressora que l’Administració fa de l’activitat dels apartaments turístics. Pablo Zubicarai, president d’Apartur recorda que els apartaments són una oferta d’allotjament necessària, que existeix a qualsevol gran ciutat del món i que té molts aspectes positius tan per l’usuari final com per la ciutat de Barcelona com a destinació turística. Per Zubicarai, Apartur està a favor del control “però també a favor de la promoció i el creixement ordenat”.  

Apartur vol deixar clar que no comparteix la proposta de decret de la Generalitat. “tot i tenir algun element positiu, creiem que no està ben treballada i  que està molt i molt lluny del que hauria de ser una regulació coherent i ambiciosa de l’activitat”, reflexiona el president d’Apartur. L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona creu que amb aquesta proposta no s’aconseguirà ni un control efectiu de l’activitat ni una oferta de qualitat per l’usuari final.

Acceso asociados